ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η 16χρονη Αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής από την Αμερική που έχει κάνει τους Πάντες να Παραμιλούν!

Το νέο πρόσωπο της αμερικανικής ομάδας φέτος είναι η 16χρονη Laurie Hernanzez, η οποία βγήκε πρωταθλήτρια το 2015. Κατάγεται από το Old Bridge του New Jersey και η προπονήτρια της είναι η Maggie Haney, πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης.

Διαβάστε μερικά πράγματα για την ζωή αυτού του ανερχόμενου αστεριού.

Το 2012, η Hernandez ήταν μόλις 12 ετών όταν τράβηξε την προσοχή των θαυμαστών στο Secret U.S. Classic.

Aν και το επίπεδο δυσκολίας ήταν πιο χαμηλό εκείνη την χρονιά, η νεαρή ξεχώρισε για την οξύτητα των κινήσεων και ένταση του χορού της. Ο κόσμος την λάτρεψε.

Η 16χρονη Αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής από την Αμερική που έχει κάνει τους Πάντες να Παραμιλούν! - Εικόνα1

Το 2013, η Hernandez εκτοξεύθηκε στην δεύτερη θέση του εθνικού πρωταθλήματος νέων.

Δείτε την στο βίντεο στο εθνικό πρωτάθλημα του 2013:

Αν και όλοι ανέμεναν να ανέβει ακόμα πιο ψηλά το 2014, άρχισαν οι ατυχίες της. Αρχικά έσπασε τον καρπό της. Όταν ανάρρωσε από αυτό, έσκισε τον επιγονατιδικό τένοντα της. Αυτές οι ατυχίες σταμάτησαν την πρόοδο της και το 2014 αναγκάστηκε να μείνει εκτός.

Πάνω από έναν χρόνο αργότερα, το 2015 η Hernandez επέστρεψε δυνατή στην τελευταία της χρονιά στο πρωτάθλημα νέων και κέρδισε με διαφορά.

Η Hernandez πέρα από τις ασκήσεις εδάφους, σκίζει και στην δοκό ισορροπίας. Όλες της οι κινήσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλη ακρίβεια.

Η 16χρονη Αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής από την Αμερική που έχει κάνει τους Πάντες να Παραμιλούν! - Εικόνα2

Όχι μόνο δεν ταλαντεύεται, αλλά τα ανοίγματα της φτάνουν τις 180 μοίρες, η χορογραφία της είναι άψογη και το πόδι της είναι τόσο τεντωμένο που σκοτώνει.

Το 1980, η Luci Collins ήταν η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που μπήκε στην γυναικεία ολυμπιακή ομάδα ενόργανης (αν και δεν διαγωνίσθηκε ποτέ στην Μόσχα, λόγω του μποϊκοτάζ των Αμερικανών). Από τότε έχουν υπάρξει μερικές έγχρωμες γυναίκες στην ομάδα, όπως η Betty Okino, η Dominique Dawes, η Tasha Schwikert και φυσικά η Gabby Douglas.

Οι Λατινοαμερικανίδες όμως δεν είχαν πολλές εκπροσώπους από την συμμετοχή της Tracee Talavera το 1980 και το 1984 και της Annia Hatch το 2004.

Μετά την πρώτη μέρα του διαγωνισμού, η Hernandez είπε πόσο μεγάλη τιμή νιώθει που ετοιμάζεται να γράψει ιστορία. “Το βλέπω σαν τιμή και μόνο που κατά κάποιο τρόπο εκπροσωπώ το Πουέρτο Ρίκο, τους Λατινοαμερικάνους και όλα τα κορίτσια εκεί έξω.”

Η 16χρονη Αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής από την Αμερική που έχει κάνει τους Πάντες να Παραμιλούν! - Εικόνα3

 

Πηγή